Fransa'da kamyonlu terör saldırısı

Fransa'nın Nice kentinden milli gün kutlamaları kamyonlu terör ile kana bulandı.

kamyon
Fransa'nın Nice kentinde silahlı bir saldırgan tarafından kullanılan kamyonun Ulusal Gün dolayısıyla kutlamalarda olan kalabalığın içine hızla sürülmesi sonucu 84 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda insan da yaralandı. Fransız polisinin açtığı ateş sonucu saldırgan öldürüldü. Fransa'daki saldırganın saldırı görüntüleri de kameralara saniye saniye yansıdı. Saldırganın kimliği belli olurken, katliamı Mohamed Lahouaiej Bouhlel isimli bir kişinin gerçekleştirdiği aktarıldı. New York Times'ın haberine göre Bouhlel'in ezerek öldürdüğü ilk kişiler, Müslüman bir kadın ve kimliği belirlenemeyen bir erkek oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı ise ölenlerden en az ikisinin Amerikalı olduğunu duyurdu.
Olay Türkiye'deki resepsiyonların iptal edilmesinden bir gün sonra gerçekleşti. Olayla ilgili ilk açıklamayı yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande olağanüstü halin 3 ay uzatıldığını açıkladı. Ölü sayının daha da artabileceği belirtiliyor. Saldırıyı dünya medyası son dakika haber olarak duyururken İtalya ve İspanya gibi çevre ülkelerin sınırlarında da güvenlik tedbirlerinin benzer bir saldırı ihtimaline karşı artırıldı.
Fransa’nın güneyindeki Nice’de, kent merkezinde bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Saldırıda ölenlerin sayısının 84’e çıktığı bildirildi.
BFM kanalı, 84 kişinin öldüğü saldırıda, 42 kişinin ise ağır yaralandığını duyurdu. Paris terörle mücadele savcılığının, saldırıyla ilgili soruşturma açtığı belirtildi. Ölümlerin önemli bir kısmının, kent merkezine kamyonla giren teröristin, 2 kilometre boyunca vatandaşları ezmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi.
HAVAİ FİŞEKLER ATILDIĞI SIRADA ATEŞ AÇILDI
BFM televizyon kanalına göre, kent merkezinde bir kamyon, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı.
SALDIRIYA DAİR ÇARPICI KARELER
Kutlamalar sırada havai fişeklerinin atıldığı sırada, kent merkezinde toplanan vatandaşların arasında dalan kamyonun şoförü daha sonra halkın üzerine ateş açtı. Valilik, halktan evlerinden dışarı çıkmamasını istedi.
SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Saldırıyı düzenleyen kişinin polis tarafından etkisiz hale getirildiği bildirildi.
PSİKOLOJİK ŞOK!
Saldırıdan kurtulan yüzlerce kişinin şoka girdiği ve bu nedenle psikolojik desteğe ihtiyaç duydukları ifade edilerek, hem yaralılar, hem de psikolojik desteğe ihtiyaç duyanlar için çevre hastanelerde özel birimlerin oluşturulduğu açıklandı.

"SALDIRGAN TUNUS KÖKENLİ"
I TELE kanalı, saldırıda en az 84 kişinin öldüğünü, 40’tan fazla ağır yaralanın olduğunu duyurdu. Yerel Nice Matin gazetesi ise polisin etkisiz hale getirdiği saldırganın 31 yaşında ve Tunus kökenli olduğunu yazdı. Gazete, saldırganın Nice kentinde yaşadığını belirtti.

Kamyonda önemli miktarda bomba ve mühimmat ele geçirildi. Polis tarafından etkisiz hale getirilen teröristin kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi. Daha sonra bu mühimmatın sahte olduğu açıklandı. Terör saldırısının ardından İçişleri Bakanlığında kriz merkezi kuruldu.
HOLLANDE KRİZ MERKEZİNE GİTTİ
Cumhurbaşkanı François Hollande, Avignon kentine yaptığı ziyaretin ardından Paris’e dönüşünde saldırı ile ilgili bilgi almak üzere kriz merkezine gitti.

Bu arada, Cumhurbaşkanı François Hollande, terör saldırılarıyla ilgili olarak Ulusal Savunma Konseyini bugün Elysee Sarayı'nda toplama kararı aldı.
2 KİLOMETRE BOYUNCA VATANDAŞLARI EZDİ
Saldırganın, 2 kilometre boyunca vatandaşları ezdiği bildirildi.
BFM kanalı, hayatını kaybedenlerin önemli bir kısmının ezilerek öldüğünü duyurdu. Saldırganın, 2 kilometre boyunca vatandaşları ezerek yoluna devam ettiği belirtildi.
Kaynak: AjansHaber

Hellya

Made with by Odd Themes

© 2013 Odd Themes, Inc. All rights reserved.